Project Description

Majitelé už delší dobu plánovali, že původní provizorní nábytek, z předchozího bydlení vymění za funkční a nadčasové designové kousky. Chyběl ale čas, odhodlaní a nápad….. Při jednom náhodném setkání slovo dalo slovo a za šest měsíců bylo dílo na světě.

Mým úkolem bylo kompletní řešení obývacího pokoje s jídelním koutem včetně nábytku, osvětlení a textilií. Dále jsem měla za úkol zútulnit již stávající ložnici a vyřešit barevnou náladu v předsíni.

První kroky vedly ke zjišťování životního stylu majitelů, jejich priorit a všech důležitých faktů nezbytných pro úspěšnou realizaci.

Spolupráce s paní majitelkou byla skvělá. Dostala jsem volnou ruku a všechen nábytek byl vyroben přesně podle návrhu.

Byly splněny všechny požadavky. Komody a knihovna poskytují dostatek úložného prostoru, pokojové rostliny jsem umístila tak aby byly vidět a přitom nepřekážely při běžném provozu domácnosti. Bylo splněno i přání pana majitele, vášnivého sběratele rumů, abych navrhla místo, kde budou vystaveny ty nejvzácnější kousky. Vitrína dostala pracovní název „ Rumotéka“.

Dominantou obývacího pokoje je policová sestava, vyrobená na zakázku, přesně podle návrhu. Je pro mne velkou ctí, že v jedné z polic stojí váza mistra Bořka Šípka.

Oříškem bylo řešení osvětlení nad jídelním stolem. Tímto děkují firmě Lucis a panu Čestmíru Komárkovi, který se osobně věnoval zákazníkům a pomohl ztvárnit mnou navržený vzdušný zámek.

Třešničkou na dortu jsou římské rolety v obývacím pokoji a záclona se závěsem v ložnici. Materiály vybrané z široké nabídky firmy Styltex a následovně zpracované v jejich dílně, jsou vskutku ozdobou celého interiéru. Děkuji paní Monice Měchurové za naprosto dokonalou spolupráci od výběru látek až po montáž.

Taburet Rollo z Vepery se skvěle snoubil s krbem a stěrkou, která byla použita jak v předsíni, tak v podkroví rodinného domu.

Stěrka použitá v předsíni vytvořila místnost, ze které se tají dech.

 

Co dodat…. Těším se na další podobné realizace, podobně volnou ruku a podobně skvělou spolupráci se skvělými lidmi….

Původní stav

Průběh realizace

Vstupní hala

Obývací pokoj

Ložnice