Při navrhování použiji současné prvky s nadčasovým nádechem a je to! Pokud se mi ale na stůl dostane projekt kde je potřeba propojit současnost a dobu minulou, tak už to tak jednoduché není. Je potřeba k danému projektu přistupovat citlivě. S respektem, jak k původu, tak i k novodobým požadavkům. Žijeme přece dnes a tady a naše nároky na bydlení jsou opravdu jinde, než byly třeba před sto lety. Zároveň ale nechceme zapomenout na to co bylo opravdu krásné a funkční.

Proto se snažím novodobé interiéry okořenit špetkou minulosti, tak aby jejích „chutě“ byly správně vyvážené…

Zde je jeden zdárný příklad.

Byt ve funkcionalistickém domě z třicátých let jsem navrhla tak, že jsem při tvorbě moderního nábytku použila materiály jako je dýha a chrom. Vyhrála jsem se s kresbou dřeva a symetrií, na podlahu použila dubové parkety ve tvaru stromečku, přiznala úchytky, v koupelně použila obklad v imitaci onyxu, stropy ve všech místnostech ozdobila osvětlením z trojvrstvého opálového skla. A vše dodekorovala originálními kousky z období První republiky.

Tak, aby toho nebylo ani málo ani moc.

Dobová stolička, servírovací a konferenční stolečky, stolní a stojací lampa Vás hned upozorní, že interiér ve kterém se nacházíte nebude všední.

Záměrně jsem nepoužila krásné kousky většího nábytku jako je třeba sedací souprava či postel. Kromě faktu, že by pro majitele bytu byly nepraktické a z uživatelského pohledu nepohodlné, by danému prostoru dodaly muzejní nádech…

Závěrem, jsem ráda, že se mi v tomto případě podařilo vyplnit přáni investora a elegantně propojit moderní technologie s respektem a úctou k historii místa.

Mimochodem tento interiér byl přihlášen do osmého ročníku soutěže Interiér roku 😊