Navrhnout designový prostor není až tak složité. Zakomponovat do něj vše co je potřebné k běžnému životu majitelů občas není jednoduché. Poprat se musíte se spoustou „nástrah“. V pracovnách a obývacích pokojích to většinou bývá kabeláž, v koupelnách ohřívače, kotle a koše na prádlo. V předsíni třeba sportovní vybavení.

Každopádně se snažím navrhovat tak aby přítomnost těchto nezbytných prvků měla co nejmenší vliv na celkový dojem z prostoru. Což uvidíte i v následujících příkladech…

V koupelně občas stačí návrh jednoduché skříně s integrovaným košem na prádlo, do které se pohodlně vejde i elektrický ohřívač vody.

Navrženou závěsná skříňku na kotel stačilo protáhnout o pár centimetrů, aby vznikl úložný prostor v podobě šuplíků.

U této předsíně bylo potřeba schovat nejen nevzhledné technické prvky ale i najít místo pro uložení většího množství sportovních potřeb.

Pokud prostor není velkorysý a umístit skříň není možné, můžeme použít i vhodné textilie. Samozřejmě v souladu s designem místnosti.

Občas je potřeba využít dané situace a nemožné otočit ve svůj prospěch. Pojistkovou skříň nešlo zakomponovat do sestavy nábytku, a tak vznikla samostatná zajímavá designová skříňka.

V tomto případě by vysoké topení by narušilo celkový dojem z designové sestavy pracovního stolu a poliček. Proto jsem ho schovala za kryt s větrací mřížkou. Kryt ale není obyčejný. Jeho přední části tvoří magnetická tabule. Prostě funkční a designové :).

Za falešnými zády poličky, která je součásti nábytku pod televizi, se může schovávat router a veškerá kabeláž vedoucí k TV.